NIEUWS maart 2024

23915838 10209878857388188 7295204574904372593 n edited

De busreis van de Lourdes-groep van 26 april t/m 4 mei is helemaal volgeboekt.

U kunt wel aangeven of u op de wachtlijst wilt.

Bij een annulering krijgt u bericht van ons.

Maar niet getreurd. We gaan nog een keer dit jaar

Van 16/t/m 21 september met het vliegtuig.

Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar.

Voor verdere inlichtingen en het aanvragen van een brochure kunt U terecht bij:

Joke Hoekman                                                         06-42347729

Wilma Caiffa                                                            06 – 12157505 (na 18.00 uur)

Diaken Philip Weijers                                               06-53887641

Wij hebben uw steun hard nodig!!!

De Lourdes-groep werkt met vrijwilligers die mee gaan met een reis naar Lourdes en een gedeelte van hun reis zelf betalen. De rest komt uit onze Lourdespot.

Tevens proberen we pelgrims die een reis gedeeltelijk niet kunnen betalen te helpen, met een bijdrage voor de reis.

Dit geld wordt opgebracht door leuke cadeautjes te maken en te verkopen op jaarmarkten, voorjaarsmarkten ,kerstmarkten ed.

U kunt u de cadeautjes bekijken onder het kopje  ONS WINKELTJE op onze website www.lourdes-groep.n. En op onze faceboekpagina Boetiek het Hemeltje .

U bent altijd welkom in Boetiek het Hemeltje bij Joke thuis op het Olmenpad 13 in Oisterwijk.

Graag van tevoren even bellen  06-42347729. Opsturen kan ook altijd.  

Indien  ons financieel wilt ondersteunen kunt u uw bijdrage storten op onze rekening:

IBAN: NL 75 ABNA 0619 950072 tnv. J.C.Hoekman-Kuvener inzake Lourdesgroep

Alvast heel hartelijk dank.

image001

Heilige Bernadette komt naar Nederland

De Heilige Bernadette Soubirous komt naar Nederland. Een bijzondere schrijn met haar reliek (een stuk van het gebeente) komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en maakt dan een rondgang door het land. Tussen 1 en 28 april wordt de reliek in alle zeven Nederlandse bisdommen ontvangen.

De rondgang begint op Tweede Paasdag (1 april) in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht en eindigt op zondag 28 april in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. In de weken daartussen wordt de reliek in tal van kerken verspreid door het land ontvangen. Op al die plekken worden vieringen, processies en activiteiten rond de reliek georganiseerd.

Bernadette Soubirous
De Heilige Bernadette Soubirous (1844 – 1879) was het destijds 14-jarige meisje dat in 1858 in de Zuid-Franse stad Lourdes achttien keer een verschijning van Maria zag. Lourdes groeide daarna uit tot een van de grootste Mariabedevaartoorden ter wereld, die elk jaar door miljoenen pelgrims wordt bezocht. Bernadette trad enkele jaren na de verschijningen in bij de Zusters van Liefde in het Saint-Gildardklooster in Nevers. Daar overleed ze in 1879. Sinds 1925 ligt haar lichaam opgebaard in een glazen schrijn in de kloosterkapel.

In het kader van het proces tot zalig- en heiligverklaring van Bernadette zijn in de jaren twintig van de vorige eeuw enkele stukjes bot bij haar weggenomen. Deze relieken worden in een aparte schrijn in Lourdes bewaard. Bij bijzondere gelegenheden wordt de schrijn of een kleinere reliekhouder in processies meegedragen. Sinds enkele jaren leent het heiligdom van Lourdes een van de relieken voor kortere tijd uit aan bisdommen over de hele wereld. De reliek is de afgelopen jaren al in tal van landen ontvangen.

Reliekenverering
Relieken zijn overblijfselen van heiligen. De verering van relieken speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in het geloof van christenen. Het brengt de herinnering aan de betreffende heilige dichterbij en daarmee ook zijn of haar geloof in Christus. Voor gelovigen nodigt het nabij weten van heiligen uit om hun voorbeeld na te volgen en hun voorspraak bij God in te roepen. Met de rondgang van de reliek van Bernadette door Nederland wordt ook de boodschap van Lourdes opnieuw onder de aandacht gebracht als plaats waar mensen kracht en troost kunnen vinden.

Rondgang
In Nederland bezoekt de reliekschrijn alle zeven bisdommen. Elk bisdom heeft een of meer kerken aangewezen waar deze wordt ontvangen. Daar wordt een programma georganiseerd en is het voor belangstellenden mogelijk om de reliek te vereren. Het programma van de rondgang ziet er vooralsnog als volgt uit:

·         Bisdom Roermond: 1 t/m 4 april

·         Bisdom Haarlem-Amsterdam: 5 t/m 8 april

·         Bisdom Rotterdam: 9 t/m 12 april

·         Bisdom Groningen-Leeuwarden: 13 t/m 16 april

·         Aartsbisdom Utrecht: 17 t/m 20 april

·         Bisdom Breda: 21 t/m 24 april

·         Bisdom Den Bosch: 25 t/m 28 april

Een nadere invulling van het programma per bisdom volgt.

Met Mariale groet

Joke en Wilma,

Schrijf u in om onze nieuwsbrief het Lourdesklokje ontvangen!