Even voorstellen

Joke Hoekman, reisleidster en coördinator van de Lourdes-groep, ging in 1991 voor de eerste keer naar Lourdes. Ze dacht ik ga 1x met mijn moeder mee, maar nu gaat ze nog steeds ieder jaar een paar keer naar Lourdes. De eerste jaren als pelgrim, daarna een paar jaar in de zorg en vanaf 1995 als reisleidster. Joke is verbonden aan de Lourdesgroep Bisdom ‘s-Hertogenbosch en de Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam. (Deze 2 groepen noemen we samen Lourdes-groep). Zij is een Haarlemse van geboorte maar woont al jaren in Oisterwijk. Vandaar dat ze coördinator is van beide Lourdesgroepen.

Wilma Caiffa is in 2006 voor het eerst meegegaan als pelgrim naar Lourdes. Dit was voor haar een geweldige ervaring. Ze heeft zich meteen opgegeven als vrijwilligster/reisleidster bij het Huis voor de Pelgrim. 
(Dit is de naam van de bedevaartorganisatie)

In 2014 vroeg Joke haar om een keer mee te gaan met de bus, dit was zo goed bevallen dat ze het jaar daarna besloot over te stappen van reisleidster naar groepsleidster van de Lourdes-groep. Iedere reis vindt ze heel bijzonder en ze begeleidt met heel veel plezier 2x per jaar de pelgrims tijdens hun reis en het verblijf in Lourdes. 

Philip Weijers is pastoraal begeleider van de Lourdes-groep en diaken van het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Philip gaat al enkele jaren mee als pastoraal medewerker met onze Lourdesgroepen.

Schrijf u in om onze nieuwsbrief het Lourdesklokje ontvangen!