Meest gestelde vragen

Waar vind ik de informatie over de Lourdesreizen?
Op de site van onze Lourdes-groep www.lourdes-groep.nl

Bij welke organisatie is de Lourdesgroep aangesloten
Wij zijn aangesloten bij de bedevaartorganisatie Het Huis voor de Pelgrim

Voor welke reis kan ik me opgeven bij de Lourdes-groep
In mei organiseren we een busreis vanuit Haarlem en Brabant.
De opstapplaats is in Haarlem en een plaats in de buurt van Den Bosch.
De opstapplaats in Brabant wordt later bekend gemaakt.
Er kunnen ook pelgrims mee die met het vliegtuig gaan. Maar tijdens de meireis moeten de pelgrims de reis naar Maastricht zelf regelen. De organisatie het Huis voor de Pelgrim regelt transferbussen vanuit Den Bosch en Eindhoven naar het vliegveld Maastricht. In september organiseren we een vliegreis. Bij deze reis wordt de reis naar Maastricht geregeld door de Lourdes-groep met een opstapplaats in Haarlem en in Brabant.

Zijn er informatiebijeenkomsten?
Ieder jaar in januari worden er bijeenkomsten gehouden in Haarlem en Berkel-Enschot of Oisterwijk. Dit wordt bekend gemaakt in veel weekbladen. U kunt ook uw naam en adres doorgeven en dan sturen wij u een uitnodiging. Wilt u een informatiebijeenkomst bij Uw vereniging dan kunt u dit bij ons aanvragen.

Kan mijn rolstoel mee naar Lourdes?
Indien het echt nodig is kunt u uw eigen rolstoel meenemen. Maar heeft u de rolstoel tijdens de reis niet nodig dan staat er (na aanvraag) kosteloos een rolstoel voor u klaar in Lourdes. Tijdens de busreizen is het niet wenselijk dat er rolstoelen mee gaan. Elektrische rolstoelen kunnen alleen mee met het vliegtuig na toestemming van de organisatie Het Huis voor de Pelgrim.

Ik heb in Lourdes een rolstoel nodig maar ik heb geen begeleiding die de rolstoel
duwt
Juist daarom kunt u mee met onze Lourdes-groep. Wij nemen bij iedere reis vrijwilligers mee die de rolstoel voor u duwen.

Kan mijn rollator mee?
Tijdens de bus-en vliegreizen kunnen er rollators meegenomen worden. Maar ook hier….heeft u de rollator tijdens de reis niet nodig dan staat er (na aanvraag) kosteloos een rollator voor U klaar in Lourdes.

Waar kan ik logeren in Lourdes?
Indien u u kunt redden in een hotelkamer dan kunt u logeren in het hotel waar alle pelgrims verblijven van onze Lourdes-groep. Voor lichte hulp zijn onze vrijwilligers er voor u en bij iedere reis gaat een verzorgende mee. Heeft u veel hulp nodig ga dan naar het Zorghotel Accueil Notre Dame. Daar krijgt u de verzorging die U nodig heeft. In het Accueil zijn verpleegsters en artsen aanwezig. In dit Zorghotel Accueil Notre Dame kunt u logeren tijdens de reizen van onze Lourdes-groep.

Gaan er artsen mee met de Lourdesreizen!
Met iedere reis gaan er 2/3 artsen mee. Indien u een arts nodig heeft kunt U daar kosteloos gebruik van maken.

Diëten
Met lichte diëten kan rekening gehouden worden. Geef dit wel altijd aan op uw inschrijfformulier.

Schrijf u in om onze nieuwsbrief het Lourdesklokje ontvangen!